Greqi ; Tsipras krijon qeverine e re me 53 drejtues, 18 ministri me 32 zv/ministra, por…

871

Skema e re e qeverisë u njoftua të martën pasdite, pas zgjedhjes së Panos Skourtetis si sekretar i KPK-së SYRIZA. Nga 53 drejtues është qeveria e re, pas riorganizimit të njoftuar të martën pasdite nga zëdhënësi i qeverisë Dimitris Tzanakopoulos. Përbërja e re përfshin: Mariliza Xenogiannakopoulou, Michalis Kalogirou, Stavros Arachovitis, Katerina Papakosta, Marina Chrysoveloni, Stathis Giannakidis, Lefteris Kresso, Panagiotis Rigas, Markos Bolaris, Myrsini Zorba, Giorgos Dimaras, Olimpia Theliigiridou dhe Akritas Kaidatzis. Theksohet se ne kete qeveri eshte emeruar zevendes minister Katerina Papakosta, ish deputete dhe zevendesministre ne ish qeverine Samaras.

U bene 19-te levizje si dhe u emruan 13-te figura te reja, duke krijuar qeverine e pare e majte pas mbarimit te programit ndihmes, pas vendimeve të Kryeministrit Alexis Tsipras. Ne qeverine e re qendrojne ne postet e meparshme ministri Puneve te Jashtme, Turizmit, Ekonomise…

Përbërja e qeverisë së re është e perbere nga 18 ministri dhe 3 ministra pa ministry, si dhe nga 32 zevendesministra.

si më poshtë:

Zëvendës Kryeministër Yannis Dragasakis

Ministria e Brendshme

Ministri: Aleksandros Haritsis

Zv/min. Marina Chrysoveloni

Zëvendësministri i Thrakës së Maqedonisë: Katerina Notopoulou

 Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve

Ministri: Olga Gerovassilis, zv/minister Katerina Papakosta

Ministria e Ekonomisë dhe Zhvillimit

Ministri: Yiannis Dragasagis, Zv/min: Stergios Pitsiorlas, Stathis Giannakidis

Ministria e Politikave Dixhitale, Telekomunikacionit dhe Informacionit

Ministri: Nikos Pappas, Zv/min. Lefteris Kretsos

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare

Ministri: Panos Kammenos, Zv/min. Panagiotis Rigas,  Maria Kollia Tsaroucha

Ministria e Arsimit, Kërkimit dhe Çështjeve Fetare

Ministri: Kostas Gavroglou, Zv/min. Kostas Gavroglou,

Zëvendësministri i Kërkimit dhe Inovacionit: Kostas Fotakis

 Zv/min. Meropi Tzoufi

Ministria e Punës, Sigurisë Sociale dhe Solidaritetit Social

Ministri: Efi Achitsoglou,Zv/min.alternativ i solidaritetit social: Theano Fotiou

Zv/min. i Punës: Anastasios Petropoulos,Sekretari Shtetëror për Sigurimet Shoqërore: Athanasios Iliopoulos

Ministria e Punëve të Jashtme

 Ministri: Nikos Kotzias, Zëvendësministri për Çështjet Evropiane: Giorgos Katrougalos, Sekretari Shtetëror për Çështjet Fetare: Markos Bolaris, Zëvendësministri përgjegjës për Grekët jashtë vendit: Terens – Spencer Quix

Ministria e Drejtësisë, Transparenca dhe të Drejtat e Njeriut

 Ministri: Michalis Kalogirou, Zëvendësministri për Korrupsionin: Dimitris Papagelopoulos

Ministria e Financave

Ministri: Euklid Tsakalotos, Zëvendësministri: Giorgos Houliarakis

Zv/min: Katerina Papanatsiou

Ministria e Shëndetësisë

Ministri: Andreas Xanthos, Zëvendësministri: Pavlos Polakis

Ministria e Rindërtimit Administrativ:

Ministri: Mariliza Xenogiannakopoulou

Ministria e Kulturës dhe Sporteve

Ministri: Myrsini Zorba, Zëvendësministri i Sportit: Giorgos Vassiliadis. Zv/min. Konstantinos Stratis

Ministria e Mjedisit dhe Energjisë

Ministri: Giorgos Stathakis, Zëvendësministri: Socrates Famelos, Zv/min. Giorgos Dimaras

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit

Ministri: Christos Spirtzist, Zv/min. Nikos Mavraganis

Ministria e Politikave të Imigracionit

Ministri: Dimitris Vitsas

Ministria e Transportit dhe Politikave të Ishujve

Ministri: Fotis Kouvelis. Zëvendësministri: Nektarios Santorinios

Ministria e Zhvillimit Rural dhe Ushqimit

Ministri: Stavros Arachovitis, Zv/min. Vassilis Kokkalis. Zv/min. Olimpia Télianidou

Ministria e Turizmit

Ministri: Elena Kountoura

Ministri i Shtetit për Çështjet Ditore të Qytetarëve: Alekos Flambouraris

Ministri i Shtetit Përgjegjës për Koordinimin e Qeverisë: Christoforos Vernardakis

Ministri i Shtetit dhe Zëdhënësi i Qeverisë: Dimitris Tzanakopoulos

Sekretari Shtetëror i Kryeministrit: Dimitris Liakos

Gjithashtu, Sekretari i ri i Përgjithshëm i Qeverisë është Akritas Kaidatzis

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: