Greqi : 19-vjeçarja shqiptare u zhduk para një muaji, i kërkojnë 5,000 euro vëllait të saj që të lirojnë motrën.

294

U zhduk një muaj më pare më 16 Tetor, ndërsa sot i kërkojnë vëllait të saj 5.000 euro me anën e mesazheve në telefon për të lënë të lirë 19-vjeçarem Artemis Vasili. Autoritet po bëjnë të pamundurën për të zbardhur këtë ngjarrje, por mesa duket ndoshta kemi të bëjmë me një rrëmbim përderisa të panjohur kanë kërkuar para familjes për ta lënë vajzën e lirë.

Anastasios Dougas, avokati i familjes së 19-vjeçarit Artemis Vassilis nga Koropi, e cila u zhduk në 16 tetor, pritet të paraqesë një padi për zhvatje dhe mashtrim në ditët në vijim. Procesi gjyqësor do të jetë për zhvatje dhe mashtrim për mesazhet (sms) që iu dërguan në celularin e vëllait 19-vjeçar duke kërkuar shumën prej 5,000 euro në mënyrë që të lirojë motrën e tij të lirë dhe të kthehet në shtëpi. Sigurisht, që nga momenti i parë mesazhet iu dhanë Prokurorisë së Krimit Kibernetik për hetime të mëtejshme.

Sipas babait të Artemis, i cili kishte folur për gazetën protothema.gr, vajza e tij u zhduk kur ajo informoi prindërit e saj se do të shkonte për të dhënë një intervistë për t’i dhënë për punë në Jumbo në Koropi. Prindërit ishin të qetë që fëmija i tyre do të shkonte atje, por sipas hetimit të policisë, Artemis nuk shkoi kurrë në Jumbo.

Sipas informacioneve, vajza 19-vjeçare kishte 40 euro me vete kur doli nga shtëpia dhe po bëhen përpjekje për të gjetur telefonin e saj celular.

Ditën kur Artemis u zhduk, ajo kishte veshur pantallona të zeza, këpucë të bardha, një këmishë blu të hapur me vija të bardha dhe një çantë shpine të zezë. Prindërit e saj po bëjnë thirrje që fëmija i tyre të gjendet së shpejti dhe kushdo që di gjë të kontaktojë policinë.