Greqia dërgon armatime mbrojtëse në Ukrainë me dy aeroplanë C-130

Greqi

Një takim nën kryeministrin Kyriakos Mitsotakis është zhvilluar sot, të dielën, në kryeministri me pjesëmarrjen e ministrit të Mbrojtjes Kombëtare, Nikos Panagiotopoulos dhe shefit të Shtabit të Përgjithshëm, Konstantinos Floros.

Burime qeveritare thonë se kryeministri u informua për imazhin ushtarak në Ukrainë.

Me vendimin e tij, Greqia i përgjigjet kërkesës së Ukrainës, në konsultim me aleatët e saj në NATO, partnerët e saj në BE. dhe duke treguar solidaritetin e saj praktik me popullin e sprovuar ukrainas, dërgon gjatë ditës pajisje mbrojtëse me dy C-130 të cilat do të nisen për në Poloni.

Gjithashtu gjatë ditës do të dërgohen ndihma të konsiderueshme humanitare, të cilat do të shoqërohen nga zëvendësministri i Mbrojtjes Kombëtare, Nikos Hardalias.

Në takim morën pjesë edhe Sekretari i Përgjithshëm i Kryeministrit Grigoris Demitriadis dhe ambasadorja Anna-Maria Boura.