Hetimi i Salvinit nga Zyra e Prokurorisë për Refugjatëve në anijen Diciotti – “Të më arrestojnë,” përgjigjet ai

Rajoni

Hetimi kundër Ministrit të Brendshëm Matteo Salvini, po kryhet nga zyra e prokurorisë në Agraganta, lidhur me qëndrimin e tij ndaj çështjes së anijes Diciotti dhe refuzimin e tij për të zbritur refugjatet në portin e Catanias.

Siç raportojnë mediat italiane, akuzat pretendohen të jenë privimi i lirisë individuale, shpërdorimit të pushtetit dhe arrestimit të paligjshëm.

Hetimi duhet të vazhdohet nga një fushë e veçantë e Prokurorisë së Palermos, përgjegjëse për çdo shkelje të kryeministrit dhe ministrave, siç parashikohet nga ligji

Αν τελικά οι δικαστικοί αποφασίσουν ότι θα πρέπει να υπάρξει παραπομπή σε δίκη, αυτή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μόνον αν δοθεί το σχετικό «ελεύθερο», από το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Nëse gjyqësori përfundimisht vendos që duhet të ketë një referim, do të jetë e mundur vetëm nëse jepet nga parlamenti i Romës.

Salvin: Le të më arrestojnë

Duke komentuar lajmet, vetë Salvinini tha, ndër të tjera:

Mund të më arrestojnë, por nuk do ta ndalojnë ndryshimin që duan gjashtëdhjetë milionë italianë. Do të jetë shumë e vështirë për ta bërë këtë. ” “Le të vijnë të me marrin, unë po i pres ata”, duke theksuar se “nuk është duke u zhvilluar asnjë hetim kundër atyre që janë përgjegjës për kolapsin e urës në Gjenovë, por prokurorët kanë të bëjnë me mua”, tha Salvini.

Ai gjithashtu theksoi se “Evropa ka treguar se është diçka e urryer” dhe se “nuk ia vlejne paratë e Italisë”.