Hungaria e Viktor Orbanit ndëshkon OJQ-të që ndihmojnë refugjatët

905

Qeveria hungareze e udhëhequr nga Viktor Orban ka propozuar një paketë masash që do të ndëshkonin OJQ-të që ndihmonin migrantët. Këshilli i Europës ka dënuar masën dhe ka shprehur shqetësimin e vet.

Më 14 shkurt, një paketë masash që paraqitnin kufizime për OJQ-të që ofronin shërbime për emigrantët dhe refugjatët erdhën para parlamentit hungarez. Qeveria pastaj përsëriti se po shqyrton heqjen e negociatave për një kompakt global të sponsorizuar nga OKB për migracionin.

Është e papranueshme që migrimi të shndërrohet në të drejtën themelore të njeriut siç parashikohet nga marrëveshja e OKB-së në përgatitje,” tha Kryeministri Viktor Orban.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: