Krimi që po rënon Piramidën

Kryesore Kulture

muzeu 55 copy-1Piramida dikur ish një nga godinat më të bukura e më të mëdha të vendit, sot kthyer në një gërmallë. Ish-muzeu “Enver Hoxha” që pas katër vite pune intesive u përurua në fund të 1988 për nder të figurës së diktatorit. Për katër vite rresht punuan natë ditë rreth 4000 punonjës, duke i dhuruar vendit godinën më të bukur të asaj kohe. Sot injoranca politike ka bërë që vepra të kësaj natyre të ish-komunizmit të shkatërrohen. E trajtuar si një qender kulturore Piramida në mes të qytetit të Tiranës dhe 10 metra larg Kryeministrisë përbën një turp për ata që drejtojnë vendin.

Shqipëria duke lënë më një anë injorancën nuk e ka atë lluks për të shkatëruar vepra të kësaj natyre, që për nga kostoja do të ishte një budallëk për ta prishurm në një kohë kur mund të bëhet një rikonstrukturim i pjesëshëm. Kush mban përgjegjësi për këtë ?piramida 2