“Mafia shqiptare “ : Në Athinë pranga avokatit të njohur 85-vjeçar Likurezos.

547

Dje në Athinë është arrestuarnë moshën 85-vjeçare avokati Likurezos, një nga avokatët me emër në Greqi. Arrestimi i tij ka ardhur si një bombë për drejtësinë e këtij vendi. Është avokatit i katërt që arrestohet . Arrestimi i tij ka te bej me grupin e “Mafies se Burgjeve” në Koridallo. Likurezo është avokat i një kolegu të tij Andonopulos ku tentuan ta vriste mafia shqiptare brenda burgut Koridallo.

Arrestimi i tij për shoqërinë vendase, si një ngjarrje e pabesueshme. Mediat vendase bejnë fjalë se është përfshirë në një bisedë ku përfshin edhe kreun e grupit mafioz sëbashku me tre avokate te tjerë. Bisedat telefonike për shuma të mëdha parash midis avokateve të mpleksur përfshijnë mes tyre edhe avokatin e njohur Likurezos, duke e përfshirë në grupin kriminal të vrasjes muaj më parë të avokatit Zaferopulos.Vrasja e 33 vjeçarit Arbër Bako mpleksur ne vrasjen e Zaferopulos si dhe biseda midis dy të burgosurve  shqiptar, ku njeri prej tyre kreu duket që të të jetë kreu i grupit të mafies shqiptare kanë mpleksur me emër avokatin Likurezo ku behet fjalë se ka kërkuar për 2-5 milionë euro.

Mediat vendase bënin fjalë ditë më parë se do kishte arrestime të tjera dhe të bujshme dhe kështu ndodhi. Burgu Koridalo është një burgjet më problematik në Greqi me vrasje të shumta.