COVID-19 / Greqia kthen dy autobusë me punëtorë sezonal shqiptarë që ishin nisur për të punuar

331

Punëtorë shqiptarë të cilët ishin të destinuar për Greqinë, por nuk arritën të kalonin kufirin u gjetën pozitivë në Covid-19. Gjatë provave të shpejta të kryera nga autoritetet greke në Kakavia, disa prej udhëtarëve që vinin nga Shqipëria rezultuan pozitivë, megjithëse testet që kishin me vete ishin negative.

Rezultati ishte dy autobusë me të cilët po udhëtonin për punë sipas marrëveshjes sezonal u kthyen në Shqipëri dhe nuk u lejuan të hynin në Greqi.

Shqiptarët, shumica e punëtorëve të fermave, kishin destinacione të ndryshme, nga Agrinio në Kretë. Vihet re se Stacioni Kufitar Kakavia është i vetmi që vepron në vijën kufitare dhe hyrja bëhet pasi të kryhen provat e shpejta në testime ndaj coronavirusit.