Moska dhe Ankaraja i bën thirrje SHBA të mos përfshihet në brendësinë e Iranit

792

Rusia i ka bërë thirrje Shteteve të Bashkuara për të mos u përfshirë në “çështjet e brendshme” të Iranit, Rusinë, thotë agjensia ruse TASS, duke cituar zëvendësministrin e jashtëm rus Sergei Ribarkov. Me një bollëk të njoftimeve në Twitter, Presidenti i SHBA Donald Trumb ka shprehur mbështetje për protestuesit iranianë, të cilët kanë qenë në rrugët e qytetit në të gjithë vendin për një javë, duke protestuar për standardet e tyre të jetesës dhe fuqinë autoritare të iranianëve regjimit. Ndërkohë, nga ana tjetër të njëjtën thirrje ka bërë dhe Ankaraja duke paralajmëruar “të huajt” që kërkojnë të angazhohen në punët e brendshme të Iranit, pasi përfshirja e tyre mund të shkaktojë reaksione të reja me pasoja të paparashikueshme vendase dhe të huaja.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: