Profesori Gjeolog Efthimis Lekkas: Mund të kemi edhe një termet të madh prej 6.7 Richter

Greqi

Greqi / Lidhur me termetet e fundit,  Profesori Geolog Efthimis Lekkas, duke folur në televizionin SKAJ, vuri në dukje se çarrja në 50-60 kilometra i gjatë kishte shkaktuar një tërmet të madh prej 6.6 Richter 70 vjet më parë. Ky rast mund të japë një tërmet të madh prej 6.7 Richter. ” Në të njëjtën kohë, ai shtoi se “kjo ka probabilitete shumë të ulëta, pasi 70 vitet e një tërmeti të madh llogariten si zero vite në kohën gjeologjike. Mund të nevojitet deri në 1.000 dhe 1.500 vjet për të rivitalizuar një tërmet të madh. “