Organizata Botërore e Shëndetësisë: 2 miliard njerëz konsumojnë ujë të infektuar me fekale

Shendeti

Uji i pijshëm i ndotur shkakton më shumë se 500.000 të vdekur nga diarre çdo vit.

Alarmi për cilësinë e ujit në mbarë botën është dhënë nëpërmjet Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), duke vënë në dukje se pothuajse dy miliardë njerëz ende konsumojnë ujin e pijshëm të infektuar me fekale.

“Sot, rreth dy miliardë njerëz përdorin ujin e pijshëm nga burimet e ujit të ndotur me fekale, që përbën një rrezik kontraktuese si kolera, dizenteria, tifo dhe poliomelitin,” tha Drejtori i Divizionit të Shëndetit Publik OBSH, Dr Maria Neira.

“Është vlerësuar se uji i pijshëm i ndotur shkakton më shumë se 500.000 të vdekur nga diarre çdo vit,” shtoi ajo në një deklaratë për agjencinë.