Pavlopoulos: Greqia nuk do të tolerojë “shkeljet e kufijve të saj”

Greqi

reagon presidenti grek

Ky ishte mesazhi sfidues dërguar “në të gjitha drejtimet”, të së drejtës ndërkombëtare për të përcaktuar kufijtë nga Presidenti i Republikës, me rastin e Ditës së Forcave të Armatosura të vendit. Presidenti i Greqisë z. Prokopis Pavlopulos në deklaratën e tij  i kujton gjithashtu të gjithëve se, kufijtë e Greqisë janë kufijtë e Bashkimit Evropian.

Deklarata nga z Pavlopulos është si më poshtë:

“Populli grek sot vendos formalisht ndjenjat e mirënjohjes ndaj Forcave tona të Armatosura. Që me vetmohim demokratik e shembullor dhe mbi të gjitha, me efikasitet të pashembullt do të mbrojë deri në sakrificë, marshimin e lavdishëm të kombit tonë, integritetin territorial të vendit dhe kufijve të saj. Kufijtë të cilat janë edhe kufijtë e Bashkimit Evropian. Si pasojë, festa e sotme na jep të drejtën por vendosë detyrën tonë për ta bërë të qartë, në çdo drejtim, që nuk do të tolerojë, ose të paktën, dhe të diskutojë, shumë më tepër, shkelje të ligjit ndërkombëtar dhe Evropian për të përcaktuar kufijtë tanë”, tha Presidenti grek