“Rrezik vdekje” Bashkëpunimi i Berluskonit me ekstremin e djathtë në Itali

370

Me Evropën në trazira të vazhdueshme, nën presionin e Brexitit, Turqisë, Ballkanit dhe me dhimbje koke të vazhdueshme nga Donald Trump dhe Vladimir Putin, përpjekja për të rindërtuar të djathtën ekstreme në Itali, përmes bashkëpunimit të Berluskonit dhe Salvinit pa u vënë re, por është një problem që tani nuk mund të bjerë nën qilim.

Sipas Deutsche Welle, i cili citon organizatorët, pjesëmarrësit në mitingun e rilindjes së ekstremit të djathtë tejkaluan 200,000, sipas organizatorëve, me policinë që kufizonte atë numër në 50,000. Sido që të jetë ndryshimi, ajo që bën ndryshimin tani është bashkëpunimi i Legas me neo-fashistët  “Vëllezërit e Italisë” me partinë e Forzës Italia të Silvio Berluskoni.

Në podium, krahas sekretarit të Legës dhe ish ministrit të brendshëm, Silvio Berlusconi dhe drejtuesi i partisë së ekstremit të djathtë “Vëllezërit e Italisë” Giorgia Meloni.