Shoqatat e gazetarëve në Shkup thirrje gazetës “iefimerida” të japë emrat egazetarëve maqedonas që u paguan.

726

Agjencia e lajmeve MIA Maqedonisë njoftoi se sindikatat e Maqedonisë, “Unioni i Gazetarëve” Maqedonia (ZNM) , ” Këshilli mbi Etikën e Mediave (SEMM) dhe Sindikata e Pavarur e Gazetarëve Sindikatës dhe e punonjësve ( SSNM), i kanë derguar një meszh me anën të internetit gazetes greke “iefimerida”,  «mbi raportin sipas të cilit qeveria greke ka shpenzuar shumë miliona për të blerë gazetarë dhe media në” Maqedoni “.

Sipas agjencisë, në letrën e tyre, të tre organizatat kërkojnë gazetes  greke të publikojnë emrat e gazetarëve dhe medias që dyshohet se kanë marrë para për të mbështetur Marrëveshjen e Prespës.

“Publikimi i informacioneve të pakta në lidhje me punën e gazetarëve” maqedonas “ndikon në imazhin dhe kredibilitetin e tyre para opinionit publik dhe njëkohësisht është një nofull me qëllim të keq që mund të shërbejë vetëm për interesa politike”, thuhet në letrën e ZNM-së .
Këtë e pëlqejnë %d blogues: