Sondazhi : Shkon në 40% partia e Merkelit

Bota

Sipas sondazhit të fundit në Gjrmani, Social Demokratët të SPD kanë mbetur të pandryshuar në 23%. Partia e të Blertëve ka fituar një pikë më shumë dhe ndodhet me në 9%, ndërsa partia anti-emigracionit AFD mbetet në 7%.

Në 40% është duke zgjeruar shkallën e mbështetjes të partisë së Angela Merkel, sipas një sondazhi nga Forsa në emër të revistës Stern dhe rrjetit televiziv RTL. Kjo është përqindja më e lartë që mbledh partia që nga deri shtatori 2015. Partia e ekstremit të majtë Linke humbet një pikë duke shkuar në 9%, Demokratët e Lirë gjithashtu humbasin një pikë dhe gjenden në 7%. Në sondazh morën pjesë 2.502 votues dhe u zhvillua në mes të 19 dhe 23 qershorit.