Kjo është sfida jo vetëm e Greqisë

ARBEN MALAJ  /  Për shkak se pasojat e krizës greke e prekin ekonomine e vendit tonë, sidomos në rritjen ekonomike, në rritjen e papunësisë dhe varfërisë, në rënien e investimeve, për shkak se prekin emigrantët dhe familjet e tyre, ekonomistët ndjekin nga afër dhe bëjnë analiza profesionale për risqet dhe pasojat. Mos unifikimi i Trojkës […]

Lexo Më Shumë

Qeveria të mos vonohet

Arben Malaj / Rritja ekonomike, reduktimi i papunësisë dhe lufta kundër varfërisë gjatë vititi 2015, kërkojnë të hiqen të gjitha barrierat që pengojnë zhvillimin e vendit, e cila nuk vjen kryesisht nga buxheti, por pengohet nga politika apo vendime të gabuara të qeverisë. Pak komente për vendimin e “heqjes ” së moratoriumit mbi ndërtimet të […]

Lexo Më Shumë