Takimi Mitsotakis – Rama: Dy problemet që u shtruan në tavolinë ishin…

424

Takimet e z. Mitsotakis me kryeministrat e Shqipërisë, Edi Rama, Portugalisë, Antonio Costa, Armenisë, Nikol Pashinyan dhe Presidentit të Kosovës, Osmani-Sandriou

Në tryezë referimi i zonave detare në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë
Kryeministri Kyriakos Mitsotakis pati takime dypalëshe më herët në Pragë në margjinat e Samitit të Komunitetit Politik Evropian.

Konkretisht dhe sipas burimeve qeveritare, z. Mitsotakis pati një takim me homologun e tij shqiptar Edi Rama, gjatë të cilit të dy liderët shkëmbyen mendime për të gjithë gamën e marrëdhënieve dypalëshe dhe zhvillimet rajonale dhe konfirmuan vullnetin e tyre për thellimin e bashkëpunimit dypalësh.

Nga ana e tij, Kyriakos Mitsotakis nënvizoi mbështetjen e vazhdueshme të Greqise për rrugën europiane të Shqipërisë, në përputhje me termat dhe kushtet e vendosura nga Këshilli Europian.

Sipas burimeve qeveritare, Kryeministri nënvizoi interesin e vendosur të Athinës për mbrojtjen e të drejtave të pakicës kombëtare greke në Shqipëri, me theks të veçantë sigurimin e të drejtave të tyre pronësore.

Në Hagë për Detin
Ai iu referua edhe demarkacionit të zonave detare të dy vendeve dhe theksoi se dërgimi i çështjes në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë, siç është rënë dakord, do të forcojë më tej marrëdhëniet e mira fqinjësore duke shfrytëzuar potencialin e tyre të plotë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: