Traktati i Lozanës ,Tsipras mesazh paralajmërimi Erdoganit

Greqi

mesazhi i cipres ndaj erdogan

Një mesazh të qartë presidentit turk Tajip Erdogan i ka dërguar kryeministri Aleksis Tsipras, duke i vënë në dukje se është e rrezikshme për të sfiduar Traktatin e Lozanës.

Duke folur në Këshillin e Qeverisë për Punë të Jashtme dhe Mbrojtjes (KYSEA) kryeministrin Aleksis Cipras, i është përgjigjur Taip Erdoganit.

“Çështja e Traktatit të Lozanës i cili u vendos në mënyrë të qartë dhe përfundimisht në marrëdhëniet greko- turke, statusi i Detit Egje dhe ishujt, është e rrezikshme edhe për marrëdhëniet midis dy vendeve tona dhe për rajonin. Pavarësisht nga shkaqet aktuale të deklaratave të tilla sfidojnë ligjshmërinë ndërkombëtare, Greqia nuk do të ndjekë këtë rrugë. Do të vazhdojë të forcojë dhe vendosmëri rolin e Greqisë si një shtyllë e paqes dhe stabilitetit në një rajon të brishtë, Si një vend i cili vazhdimisht mbron të drejtat e saj sovrane në bazë të së drejtës ndërkombëtare. “, tha kryeministri.