Turpi ! Gjykata e Lartë : “21 Janarin”, harroheni shqiptar…

Aktualitet Kryesore

21 janari ne focus-3Fatkeqësia më e madhe kombëtare e popullit tone është drejtësia, një institucion i shejntë që nuk shikon dhe nuk ndigjon. Kur pamjet filmike nuk janë bindëse atëherë kush mund të jenë ?

Pasi e mbajti 3 vjet në dhomë këshillimi, Gjykata e Lartë rrëzoi rekursin e Prokurorisë së Përgjithshme, e cila këmbënguli  edhe në shkallën e fundit të gjyqësorit për 21 Janarin, dënimin me 23 vjet burgim për Ndrea Prendin dhe 25 vjet për Agim Llupon. Por deri të hënën pasdite, vendimi nuk ishte dorëzuar ende i zbardhur në Sekretarinë e Gjykatës, ndërsa informacioni nuk konfirmohet zyrtarisht. Kolegji Penal i gjykatës supreme është mbledhur të premten dhe vendimi duket se është marrë të hënën paradite, duke rrëzuar rekursin e Prokurorisë së Përgjithshme.  Kolegji Penal, i përbërë nga Edmond Islamaj, Artan Zeneli, Aleksandër Muskaj, Guxim Zenelaj dhe Shkëlzen Selimi lë kështu në fuqi vendimin e gjykatës së Apelit Tiranë. Vendimi i Apelit u dha në vitin 2013 dhe dha dënimin me një vit burgim për ish-komandantin e Gardës së Republikës, Ndrea Prendi dhe dënimin me 3 vjet burgim për ish-gardistin Agim Llupo.  Ndërkohë, shoferi i ish-komandantit, Margarit Kume u shpall i pafajshëm. Për 21 Janarin prokuroria humbi nga njëra shkallë e gjyqësorit në tjetrën, ndërsa humbja e sotme shënon mbylljen përfundimtare në sistemin gjyqësor të kësaj çështjeje të rëndë kriminale dhe me prapavijë politike.