Category: Emigracioni

Associated Press: 56,800 emigrantë të vdekur ose të zhdukur që nga viti 2014, midis tyre edhe 2700 fëmijë

Kjo shifër është gati dy herë më e lartë se ajo e raportuar nga Organizata Ndërkombëtare e Migracionit (IOM) e OKB-së më 1 tetor, e cila foli për më shumë...

Martuar me grek prej 16-vjetësh, humb Kombësinë sepse nuk dinte “se cilës parti i përket Tsipras”

Ka biznesin e saj prej vitesh, por ka punesuar dhe grekë po nuk mund te marrë shtetësinë greke …  Pagoi një tarife prej 700 € për të kaluar nëpër një...

Greqi: Fondet për refugjatët, 27.9 milionë euro janë shpenzuar vetëm për shiringa

Është Partia opozitare parlamentare e Potamit që ka ngritur në Parlament dyshimet lidhur me keto shpenzime, aq sa numri 45 here i kontratave u eshte dhene te...

Në pesë vitet e fundit, dy milionë emigrantë hynë në mënyrë të paligjshme në Evropë

Epiqendra e fushatës zgjedhore të vitit 2019 do të jetë emigracioni, i cili nxit bisedimet midis “28” të Bashkimit Evropian. Numri i migrantëve të...

Braktisja e madhe, 560 mijë shqiptarë kanë marrë leje qëndrimi në vendet e BE-së nga 2008, rekord në Ballkan

Në dhjetë vitet e fundit 560 mijë shqiptarë janë pajisur për herë të parë me leje qëndrimi në vendet e Bashkimit Europian, sipas të dhënave të publikuara...

Greqia u dha shqiptarëve 16,468 leje qendrimi në 2017, nga 29,995 që u dhanë në total…

Shtetet anëtare të BE-së kanë lëshuar mbi 3 milion leje qëndrimi të reja në vitin 2017 për qytetarët e shteteve jashtë Unionit Rritet numri i lejeve të...

Gratë luftojnë për të mbijetuar kampin famëkeq të refugjatëve

Greqi / Gratë bllokohen pasi refugjatët në ishullin grek Lesbos përballen me dhunë të përditshme, procedurave pafund të azilit dhe kushteve të tmerrshme të...

Mbi 80,000 migrantë kanë mbërritur në Evropë deri ne shtaror të 2018

Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) e Organizatës Ndërkombëtare të Migracionit të OKB-së tha se 80,602 migrantë dhe refugjatë hynë në Evropë që nga...

IOM : 1.857 emigrantë të vdekur që nga fillimi i vitit në Mesdhe

Organizata Ndërkombëtare për Migracionin ka raportuar se 1,857 emigrantë të parregullt vdiqën gjatë përpjekjes për të arritur në Europë nga deti këtë vit....

Shtet ku je? Femijet e shqiptarve ne Greqi bëjnë thirrje publike, kerkojne Abetare…Vetëm kët duan !

Shoqata shqiptare ne Greqi Nene Tereza me anën e një lajmërimi i kerkon komuniteti shqiptar kudondodhur,  për te ndihmuar femijet e emigranteve shqiptar ne Greqi te...