Category: Emigracioni

Shqipëria, e treta për numrin e emigrantëve në Europë

Plot një milionë emigrantë janë shpërndarë në vendet e Evropës.Komisioni Europian publikoi raportin e tretë vjetor mbi emigracionin dhe azilin për vitin...

Greqi: Dy vitet e fundit kanë marrë shtetësinë 4.740 shqiptarë.

>Muarrën shtetësinë greke 13.425 të huajt, nga 39.722 kërkesa të paraqitura. Greqia e shikon si një rezultat pozitiv dhënien e nënshtetësisë për ata që...

Kush mban përgjegjësi penale për kthimin e emigrantëve tanë?…

Kthimi i emigrantëve nga autoritetet greke përbën një padrejtësi ndaj tyre, një padrejtësi nga shteti shqiptar që ende ngurron për të korigjuar gabimet fatale...

“Nuk ka integrim social te emigrantëve pa legalizim dhe nënshtetësi”

Legalizimi i emigrantëve është “A-ja”, ndërsa nënshtetësia është çelësi i integrimit të emigrantëve. Pa nënshtetësi nuk mund të ketë integrim, nuk...

Greqia po përpiqet të shfuqizojë ligjin mbi shtetësinë e emigrantëve

Kryeministri dhe ekstremistët kanë marrë qëndrim të fortë në lidhje me emigracionin. Policia kudo ndalon emigrantët për të kontrolluar dokumentet e tyre, në...

Kriza godet rëndë emigrantët

Kriza  ekonomike që ka prekur Greqine dhe Italine ka  goditur ndjeshëm edhe mijëra emigrantë shqiptarë, të cilët janë gjendur pa vende pune. Sipas të dhënave...

Emigrantët vendimtar për bilancin demografik në Greqi

Hyrja për në Greqi i një numëri të konsiderueshëm i të huajve që nga viti 1990, shumica dërrmuese e të cilëve ishin të moshës 20-45 vjeç (një pjesë e...

Bashkimi familjar, “karton i kuq” për emigrantët

Ligjet qesharake të këtij vendi që nuk kanë ngjashmëri me asnjë ligj të vendeve të tjera të BE-së, por që përbëjnë sot rrezikun më të madh të dëbimeve...

Liri-dalje për emigrantët

Ministria e Rendit dhe e Mbrojtjes se Qytetarit ka njerrë një njoftin më 20 Nëndor të 2012 me anën e të cilës bën të ditur se edhe për vitin 2013, emigrantët...

Emigracioni një skllavëri të epokës moderne

Lidhur me emigracionin Karl Marksi ka thënë se: “Emigracioni është një instrument për vazhdimin e skllavërisë . Në një vend ku ka drejtësi shoqërore,...