Category: Emigracioni

Një projekt-ligj dhe asgjë më shumë

Projekt-ligji i Kodit të Emigracionit që u miratua javën e shkuar në Parlamentin grek, që në fillim u theksua shumë si një vazhdim i proçesit të integrimit të...

Do kujtohesh përjetë o bilbili i emigracionit

I pa haruar kujtimi dhe jeta e Profesor Vasil Logo, e drejtuesit dhe Atdhetarit të palodhur Vasil Logo! Mbrëmë në orën 22 të datës 27 Mars 2014 në Vorezat -A-...

2013:Për azil 100 mijë kërkesa më shumë

Një rritje të konsiderueshme në kërkesat për azil janë regjistruar në vitin 2013 në BE,  sipas të dhënave të Eurostat lëshuar sot. Aplikimet kanë  arritur...

Evropa në vitet e errta

  Ankesë ndërkombëtare kundër urdhrit që parashikon dëbimin e emigrantëve që bëjnë akuza të rreme e raciste, kanë nënshkruar dhjetra intelektualëve...

Rama duhet të ktheje sytë nga PS ne Greqi

Rama duhet të ktheje sytë nga PS ne Greqi, Velia po e shkatërron atë! Keto ishin fjalët e disa emigrantëve të cilët përjetuar ditën e shtunë një zënie me...

Greqia: Emigrantët të lirë për në BE

Sot është futur në Parlamentin grek për miratim Kodi i Emigracionit (rreth 100 faqe), një kod i shumëpritur prej një viti dhe që pritet të miratohet javën që...

Papandreu pro emigrantëve për të votuar

Papandreu: “Qeveria prek frymën e reformave” Në një deklaratë pro emigrantëve ish- kryeministri Jorgo Papandreu ka theksuar se fryma reformatore është...

Ju jeni ambasadorë të Shqipërisë

Jam i emocionuar dhe njëkohësisht i respektuar për këtë takim. Siç e tha ambasadori  në kuadër të vizitës që unë po bëj këtu si dimension i shumëpalësh...

Milionë emigrantë “pushtojnë” Evropën

    Më 3-4 tetor të 2013 u mbajt në Nju Jork , një takim i Nivelit të Lartë të Dialogut të Emigracionit Ndërkombëtar të OKB-së. Është hera e dytë në...

Toponimet përball injorancës shqiptare

Toponimet  përbëjnë sot një nga problemet më kryesore të emigrantëve tanë në Greqi, një problem me protagonist injorancën e vetë shtetit shqiptar, një...