Category: Sociale

Shqipëria në 10-vendet e para në Evropë për numrin e lartë në burgje…

Të dhënat, të marra nga Organizata Botërore e Burgjeve dhe Kombeve të Bashkuara, tregojnë numrin e të burgosurve në Europë ndaj numrit të përgjithshëm të...

Që nga fillimi i krizës ekonomike, 61 milion vende pune janë humbur në mbarë botën

Një studim i punësimit në mbare boten tregon se deri në 2019, mbi 212 milionë njerëz do të jenë të papunë. Numri i njerëzve të mbetur pa punë do të...

Evropa dhe Afrika, normat më të larta të papunësisë në botë. Të rriturit kërkojnë por nuk gjejnë…

Vetëm në vendet evropiane dhe afrikane norma e papunësisë tejkalon 17%, sipas shifrave të Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ILO). Por dëshmitë tregojnë se...

Dokle nje dite te veçantë sot për të

Dokle nje model i politikes shqiptare…Sot Namik Dokle feston 72-vjetorin e lindjes së tij Shembulli i politikës në Shqipëri sot per te eshte nje dite e vecante...

Eurostat:Po plakemi me ritme me të shpejta se Europa dhe Rajoni

Sipas një krahasimi të Eurostat për zhvillimet demografike në Europë, Shqipëria është plakur me ritme shumë më të shpejta se vendet e tjera të kontinentit....

Këshilli i Evropës të ulet numri i njerëzve të mbajtur në burgje

Një raport i ri nga Këshilli i Evropës thotë se numri i njerëzve që mbahen në burgjet evropiane ka rënë me 6.8 për qind nga 2014 në 2015, edhe pse...

Der Spiegel: Evropianë, pini ujë më shumë nga çezma

“Ky ishte referendumi i parë i suksesshëm në nivel të BE-së. Sipas Komisionit Evropian, 1.6 milionë evropianë mbështetën iniciativën Right2Water dhe...

Greqi :18,500 gra në prostitutë, vlerësimi 600 milionë euro në vit

Sipas profesorit të sociologjisë në Panteo, Gregory Lazo, në 12,000 gra numërohen në basenin e Attikës dhe 18,500 në gjithë Greqinë. Nga ana tjetër, rastet...

Përdhunimet: Zbulimi i miteve dhe fakteve për anën e errët të krizës së refugjatëve?

Nga Sertan Sanderson / Migrantët në Gjermani kanë ardhur në mënyrë të përsëritur nën zjarr për dyshimin se kanë kryer veprime të dhunshme kundër grave. Por...

Islanda vendi i parë në botë për pabarazi në pagë midis burrave dhe grave

Islanda sapo është bërë vendi i parë në botë për të vendosur me ligj paga të barabarta për burrat dhe gratë. Ky ligj i veçantë, që besohet të jetë i...