Category: Sociale

Dokle nje dite te veçantë sot për të

Dokle nje model i politikes shqiptare…Sot Namik Dokle feston 72-vjetorin e lindjes së tij Shembulli i politikës në Shqipëri sot per te eshte nje dite e vecante...

Eurostat:Po plakemi me ritme me të shpejta se Europa dhe Rajoni

Sipas një krahasimi të Eurostat për zhvillimet demografike në Europë, Shqipëria është plakur me ritme shumë më të shpejta se vendet e tjera të kontinentit....

Këshilli i Evropës të ulet numri i njerëzve të mbajtur në burgje

Një raport i ri nga Këshilli i Evropës thotë se numri i njerëzve që mbahen në burgjet evropiane ka rënë me 6.8 për qind nga 2014 në 2015, edhe pse...

Der Spiegel: Evropianë, pini ujë më shumë nga çezma

“Ky ishte referendumi i parë i suksesshëm në nivel të BE-së. Sipas Komisionit Evropian, 1.6 milionë evropianë mbështetën iniciativën Right2Water dhe...

Greqi :18,500 gra në prostitutë, vlerësimi 600 milionë euro në vit

Sipas profesorit të sociologjisë në Panteo, Gregory Lazo, në 12,000 gra numërohen në basenin e Attikës dhe 18,500 në gjithë Greqinë. Nga ana tjetër, rastet...

Përdhunimet: Zbulimi i miteve dhe fakteve për anën e errët të krizës së refugjatëve?

Nga Sertan Sanderson / Migrantët në Gjermani kanë ardhur në mënyrë të përsëritur nën zjarr për dyshimin se kanë kryer veprime të dhunshme kundër grave. Por...

Islanda vendi i parë në botë për pabarazi në pagë midis burrave dhe grave

Islanda sapo është bërë vendi i parë në botë për të vendosur me ligj paga të barabarta për burrat dhe gratë. Ky ligj i veçantë, që besohet të jetë i...

Ulet papunësia, INSTAT: Numri i të punësuarve rritet me 1.9%

Gjatë periudhës korrik –shtator në Shqipëri ka pasur një rritje të numrit të të punësuarve. Sipas anketës së forcave të punës e cila publikohet nga INSTAT...

Mbaron epoka e palmave, fillon prerja e tyre në autostradën Tiranë-Durrës

Autostrada Tiranë-Durrës nuk ka pasur më sot pamjen e zakonshme, e rrethuar me palma që në pjesën m ëtë madhe janë të thara. Ato kanë filluar të priten që...

Sigurimet Shoqërore. buxhet rekord i Japonisë për 2018

Kabineti i Ministrave i Japonisë miratoi të premten një buxhet rekord për vitin fiskal 2018, duke parashikuar rritjen shpërthyese të kostove të sigurimeve...