Greqi : Sulmi racist ndaj një emigrant, i gjakosur dërgohet në spital

115

Një emigrant, anëtar i Forumit të Emigrantëve Grekë, ka qenë viktimë e një sulmi racist pranë Universitetit Panteion. Incidenti, sipas ankesës, u zhvillua në agim të martën, më 23 korrik.

O.X, duke u kthyer nga puna dhe duke shkuar në shtëpi, mori një sulm të papritur nga 6-7 persona, në një kohë që ishte duke pritur në një stacion autobusi rreth Universitetit Panteion. Emigranti me ngjyrë është shtruar në spital pa patur rezik për jeten.

Këshilli Grek për Refugjatët ka marrë për sipër rastin në gjykatë dhe incidenti është regjistruar në Rrjetin RVRN – Rrjeti për Raportimin e Incidenteve të Dhunës racore.

Forumi grek i emigrantëve apelon tek “kushdo që përjeton ose dëshmon krime dhe sulme të tilla, madje edhe urren fjalën dhe racizmin, të bëjnë kallxim për incidentet në mënyrë që ata të regjistrohen dhe të trajtohen. Në këtë mprehje të fjalës racore dhe ksenofobisë, e cila intensifikon sulme të tilla dhe krime të urrejtjes, jemi në të gjithë, ne jemi shumë së bashku dhe solidaritet “.