Gripi: 53 të vdekur në Greqi, 15 vdekje brenda javës

94

Në javën e fundit, 24 pacientë me grip janë trajtuar në spitalet e vendit.

Pesëmbëdhjetë vdekje të tjera janë raportuar javën e kaluar nga komplikimet e gripit, duke sjellë vdekjen totale në 53, ndërsa javën e kaluar, 24 pacientë u trajtuan në Njësitë e Kujdesit Intensiv (ΜΕΘ).

Në total, janë regjistruar 187 raste serioze që nga fillimi i sezonit të gripit. Të 169 ishin shtruar në spital, përfshirë 20 fëmijë. Nga totali i pacientëve, vetëm 70 (d.m.th. 37.4%) kishin marrë vaksinën e gripit.

Aktiviteti i gripit është ende shumë i lartë, duke arritur kulmin e tij. Viruset mbizotëruese janë H1N1 dhe H3N2.