Papandreu – Talibanët duhet të mbajnë përgjegjësi për veprimet e tyre

119

Presidenti i Internacionales Socialiste, Jorgos Papandreu bën thirrje për bashkëpunim shumëpalësh si një levë për të siguruar të drejtat e njeriut në Afganistan pas sundimit të talebanëve.

“Nevoja për bashkëpunim shumëpalësh për të përdorur të gjitha mjetet e presionit për të siguruar çështjen kryesore të mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Afganistan, pasi talibanët erdhën në pushtet, tha në një deklaratë, Presidenti i Internacionales Socialiste, George Papandreou, duke theksuar se “talebanët duhet nuk mbajnë përgjegjësi për veprimet e tyre “dhe se” OKB -ja, organizatat humanitare dhe bashkësia ndërkombëtare duhet të monitorojnë nga afër zhvillimet e brendshme në Afganistan “.

Zoti Papandreou miratoi deklaratat e Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Antonio Guterres se sulmi i fundit terrorist në Kabul tregoi se, sa e paqëndrueshme dhe shpërthyese është situata në Afganistan, por gjithashtu përkeqësoi më tej situatën e sigurisë për civilët, veçanërisht afganët e dëshpëruar që kanë nevojë të largohen nga vendi. vlerëson se procesi i evakuimit duhet të vazhdojë pas fundit të gushtit në mënyrë që njerëzit e cenueshëm të mos lihen pas. “Politikanët, gazetarët, aktivistët, artistët, intelektualët, gratë dhe burrat që mbështesin një shoqëri të hapur dhe demokratike janë në rrezik të madh,” tha ai.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: