Merkel: Racizmi dhe urrejtja janë helm

90

“Racizmi është helm, urrejtja është helm” dhe është përgjegjës për shumë krime , tha kancelarja Angela Merkel , duke iu referuar sulmit të djeshëm terrorist mbi Hanau në Hesse dhe duke kujtuar vrasjen e anëtarit politik Walter Libke të NSU dhe sulmin në Kale.

Zonja Merkel foli për një “ditë të trishtuar për vendin” dhe shprehu mbështetjen e saj për familjet e viktimave dhe të plagosurve. “Ndjej dhimbjen e thellë të vdekjes së dhunshme të kaq shumë bashkëqytetarëve tanë, dhimbje që ndjejnë njerëzit në Hanau dhe gjithë Gjermaninë sot”, tha Kancelarja, duke theksuar se qeveria gjëndet “me gjithë vendosmërinë dhe fuqinë e saj” kundër saj. për ata që përpiqen të ndajnë Gjermaninë