Pak më parë: Tërmet i fortë sërish në Korçë, 2 lëkundje brenda pak minutave .

95

Dy lëkundje të forta tërmeti janë sapo janë ndjerë ndjerë sërish në Korçë. Sipas raportimeve paraprake lekundjet kanë ndodhur brenda pak minutave dhe kanë qenë mjaft të forta.

Nuk bëhet akoma e ditur nëse nga lekundjet e fundit ka pasur pasoja në njerëz apo dëme material.

Vetëm gjatë ditës së sotme kanë ndodhur disa lëkundje të tilla me pasoja të mëdha material si dhe janë plagosur 4 persona nga shembja e banesave dhe objekteve.

Mbi 60 banesa janë shembur plotësisht ose pjesërisht duke u bërë të pabanueshme, ndërkohë që Shtabi i Emergjencave ka marrë masa në bashkëpunim edhe me Forcat e Armatosura dhe bizneset private për t’ju ardhur në ndihmë të prekurve.

fax news.al