Pak më parë: Tërmet i fortë sërish në Korçë, 2 lëkundje brenda pak minutave .

420

Dy lëkundje të forta tërmeti janë sapo janë ndjerë ndjerë sërish në Korçë. Sipas raportimeve paraprake lekundjet kanë ndodhur brenda pak minutave dhe kanë qenë mjaft të forta.

Nuk bëhet akoma e ditur nëse nga lekundjet e fundit ka pasur pasoja në njerëz apo dëme material.

Vetëm gjatë ditës së sotme kanë ndodhur disa lëkundje të tilla me pasoja të mëdha material si dhe janë plagosur 4 persona nga shembja e banesave dhe objekteve.

Mbi 60 banesa janë shembur plotësisht ose pjesërisht duke u bërë të pabanueshme, ndërkohë që Shtabi i Emergjencave ka marrë masa në bashkëpunim edhe me Forcat e Armatosura dhe bizneset private për t’ju ardhur në ndihmë të prekurve.

fax news.al