Tag: , ,

Sot dorën, nesër armën

  Azem PARLLAKU  /  Zhvillimet politike në Shqipëri, posaçërisht në këto javë, do të jenë më të vrullshme. Përpos politikës në garë është edhe...

Demokracia si shans, koha grish në rol të edukuarit

Azem Parllaku /  “E filuam me McAllister+ dhe e mbaruam me Big Mac”, tha Kryeministri Rama duke iu referuar hamburgerit të madh nga McDonalds. Marrëveshja...

KOMANDIM – KONTROLLI, BËMAT E KODHELIT

Azem PARLLAKU  /  Siguria dhe mbrojtja e vendit mbështetet në zhvillimin dhe përdorimin e integruar të elementëve të fuqisë kombëtare, nëpërmjet...

Një çadër për të shpëtuar Maqedoninë

Azem PARLLAKU  / WMRO, partia e telasheve në Maqedoni nuk e pranon që, gjuha shqipe të jetë e barabartë, e pranueshme dhe e respektuar. Të frymëzuar nga kjo...

Veteranët guerilë të hoteleve, mashtrim i madh

Azem PARLLAKU/  Një prej ligjeve, që ka nxitur debat sesa korrupsion ka në zbatimin e tij, por po ashtu edhe për koston e financimit të një ligji të tillë në...

22 shkurti ’91, kur deputetët e gjeneralët e sotëm mbronin Enverin

Rrëzimi i shtatores së diktatorit Hoxha, nga sheshi “Skënderbej” në Tiranë është një ngjarje që, për ne shqiptarët kulmon si një moment historik...

PA AMERIKËN, “SIGURIA KOLEKTIVE” ÇORBË SHUMËKOMBËSHE

Azem PARLLAKU  /  “Ne të gjithë shohim komunitetin tonë të kombeve nën rrezikun e fronteve të ndryshme, ndërsa harku i paqëndrueshmërisë ndërtohet në...

Rizgjimi politik, kundër Europës

Nëse ka një çështje për të cilën ka kaq shumë interes në botën e ditëve tona, ajo është siguria. Nisur nga rëndësia që ka garantimi i sigurisë, nuk...

Shishtaveci në hartën e destinacioneve pritës

Azem PARLLAKU  /  Në kërthizë të Gjallicës, e poshtë këmbëve të maleve e kodrinave përreth, Shishtavecin dhe fshatrat përreth i zgjojnë pelegrinazhet e...

“Kërkohet” një gjeneral për të drejtuar!

Në dokumentet kryesore të miratuara në Kuvend, siç janë Strategjia e Sigurisë Kombëtare (SSK), Strategjia Ushtarake (SU), dokumente këto të konsultuara me...