220 milionë vite jeta në Tokë

Shkencë

220 milione vite jete ne toke

Sydney – Është zbuluar se jeta në Tokë u shfaq 220 milionë vjet më herët se mendimi, shkencëtarët australianë dje paraqitur.

Ekipi shkencor arriti në përfundimin se kafshet e para kanë jetuar në Tokë para 3.7 miliard vjet, pasi studiuan stromatolitet fosile të zbuluara në formacionet gjeologjike të lashta në skajet e vëllimit akullit në Grenlandë. Stromatolites (shtresa) janë 220 milionë vjet më i vjetër se çdo fosil tjetër që është identifikuar deri më sot. Zbulimi i ekipit shkencor australian dëshmojnë se jeta në Tokë u shfaq disa qindra milion vjet pas formimit të planetit tonë, e cila është e moshës 4.5 miliard vjet, shpjegon hulumtuesi kryesor Alan NATM, një profesor në Universitetin e Australisë Ouologkongk .”Ky zbulim është një moment historik në kronologjinë e jetës në planetin tonë. Strukturat dhe karakteristikat gjeokimike e fosileve tregojnë se jeta në Tokë u shfaq më herët se sa  mendohej. Zbulimi u bë i mundur në sajë të shkrirjes së akullit të përjetshëm në brigjet e Groenlandës, “tha profesori Martin-Julian van Kranentonk, i Universitetit të New South Wales .