Akuzohen drejtues të sigurimit (ΕΥΠ) dhe policisë (ΕΛΑΣ)

Greqi

klandestinet ne focus-1Greqi  –  Drejtësia vendase nëpërmjet përgjimit të bisedimeve telefonike ka bërë të mundur të zbulojë një grup, i cili akuzohet për trafikim të emigrantëve të paligjshëm. Në këtë grup përfshihet një zyrtarë i lartë i sigurimit, një oficer të policisë, një avokatë si dhe emigrantë. Përgjimet e bisedimeve telefonike janë bërë gjatë periudhës 2013-2015, ku regjistrimet nxjerrin në pah edhe persona të tjerë që janë lidhur me politikën vendase. Media vendase thekson se për dhënien e një jeje qendrimi një emigranti të paligjshëm kjo organizatë u merrte rreth 1500 euro.