Alarmohet Greqia: Tre te vdekur nga virusi i Nilit Perëndimor, 60 raste infektimi

Greqi

Tre vetë kanë humbur jetën deri tani për shkak të infeksionit të virusit të Nilit Perëndimor, raporti i fundit epidemiologjik i Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (HCDCP), i cili është në rritje.

Greqia është e dyta në Bashkimin Evropian pas Italisë, sipas të dhënave nga Qendra Evropiane për Parandalimin (ECDC).

Viktime jane tre pacientë mbi 70 vjeç. Vetëm në Attikë, rastet janë regjistruar në Megara, Elefsina, Aspropyrgos, Ilioupoli, Nikea, Heraklion Attica, Korydallos.

Shumica e rasteve kanë ndodhur në Atikën perëndimore, veçanërisht në Megara (14 raste) dhe në Elefsina (8 raste). Më konkretisht, nga 60 rastet me virus të Nilit Perëndimor, 48 raste kane prekur sistemin nervor qendror (encefalit, meningjiti, paraliza akute e relaksuar), dhe vetëm 12 kishin ethe

Bashkimi Qendror i Komunave të Greqisë (KEDE) ka dhene alarmin për rritjen e rasteve të virusit të Nilit Perëndimor në Attikë.