Perse kushton kaq shume uji i pijshem kur nuk pihet, me shtrenjte se ne Greqi?

1253

Uji në një lumë apo liqen vjen dhurate nga natyra.
Jo vetëm që nuk arrin ne rubinetin tonë në cilësi të sigurt dhe me rrjedhje të vazhdueshme, kushton shume per popullin shqiptar, pasi vendin e qeverisin UFO-t.

Kush paguan koston e madhe të ujit? 

Nje meter kub uje ne Shqiperi paguhet sot 75 leke, ndersa ne Greqi 0.58 euro. Nese ne kete vend fqinje uji pihet dhe nuk prihet asnjehere, ne te kunderten ndodh ne vendin tone…

Eshte populli shqiptar ai qe paguan edhe pse përgjegjësia për ujin qe nuk vjen per 24 ore rubinetin tone eshte i dikujt tjeter eshte i atij qe te merr parate dhe te heq buken e gojes se femijeve.
Perse kushton kaq shume uji i pijshem kur nuk pihet.
Eshte populli shqiptar ai qe paguan ujin me shtrejnte se ne Greqi
Ne kete vend te mallkuar thuhet se Shteti paguan për ndërtimin dhe funksionimin e projekteve.
Por ne ne TIRANE, me faturat e dërguara nga ujesjellesi nepermjet Lali Erit paguajmë shtetin për ujin që konsumojmë per aq ore sa vjhen dhe per ate qe nuk e pijme. Sa më pak që konsumojmë, aq më shumë paguajmë.
Konsumi ynë I treguar jo nga matësi i ujit por nga vjedhja profesionale e atyre qe na sjellin faturen e fryer thua se ne shtepite tona kemi pishina apo fabrika e lavazhe makinash..
Faturat qe paguajme jane disa here me te larta sa shpenzohet sot për sigurimin e ujit.

 
 
 Këtë e pëlqejnë %d blogues: