Armenia hoqi marrëveshjen e paqes me Turqinë

Rajoni

Armenia hoqi marrëveshje paqeje me Turqinë “pas diskutimeve, kryetari Sarkisian nënshkroi një dekret dhe këshilli i sigurisë kombëtare ka miratuar procedurën për anulimin e protokolleve të nënshkruar më 10 tetor 2009” ka  theksuar në një komunikim zyra e shtypit e presidentit të vendit.

Armenia vazhdoi për heqjen e marrëveshjes së paqes që ishte nënshkruar me Turqinë në vitin 2009, në një përpjekje për normalizimin e marrëdhënieve mes dy vendeve, njoftoi të enjten zyra e shtypit e presidentit të vendit. Armenia dhe Turqia kishin nënshkruar marrëveshjen e paqes pikë referimi në mënyrë për të rivendosur marrëdhëniet e tyre dhe për të hapur kufijtë e tyre të përbashkët.

“Pas diskutimeve, kryetari (Serzh) Sarkisian nënshkroi një dekret dhe këshilli i sigurisë kombëtare ka miratuar procedurën për anulimin e protokolleve të nënshkruara më 10 tetor 2009”, thekson deklarata e zyrës së shtypit.

Sipas zyrës së shtypit të presidencës armene, presidenti tha se Armenia bëri gjithçka “për të mos vënë barrën e zgjidhjes së marrëdhënieve midis Armenisë dhe Turqisë mbi supet e gjeneratave të ardhshme”.

“Por Ankaraja … nuk bëri një hap të vetëm drejt ratifikimit dhe zbatimit të protokolleve, por nuk la asnjë dyshim se nuk kishte ndërmend ta bënte këtë,” tha Sharkishan. Kreu i shtetit armene shtoi se vendi i tij ishte gati të punonte me Turqinë në të ardhmen, “për sa kohë që pala turke te tregonte të njëjtën vullnet”.

Aktualisht, Turqia nuk ka komentuar mbi zhvillimet.