Austria kërcënon Greqinë

Bota

ministri i austriseNjë kërcënim i qartë për të mbyllur kufirin verior të Greqisë me Maqedoninë është bërë nga ministri i Jashtëm austriak, si një mjet presioni Athinës ndaj refugjatëve, përpara takimit të Këshillit Evropian më 18 dhe 19 shkurt.
“Nëse mbyllni kufirin verior dhe Greqia të lihet për më shumë se 24 orë me refugjatët në territorin e saj, ajo do të ndryshojë me shpejtësi dhe me interes për të pranuar ndihma evropiane”, thotë Kurt në një interviste për llogari të gazetës “Ta Nea”
“Refugjatët kanë filluar, kur ata e dinë se do të mbërrijnë në Evropë. Nëse kjo nuk është perspektiva, atëherë më pak do të bëjnë rrugën e tyre. Ne kemi nevojë për të reduktuar flukset e refugjatëve. Dhe kjo mund të bëhet vetëm në qoftë se ne i kemi ndaluar ata në një kufi . Nëse nuk është kufiri greko – turk, atëherë ajo duhet të jetë kufiri midis Greqisë – Maqedoni, “thotë ai.
refugjatet ne kufi -1
Burimi: News 247