Presidenti Makron kërkon forcimin e bashkëpunimit evropian kundër terrorizmit

Bota

Presidenti i Francës Emmanuelle Makron ka shprehur sot nga Ambasada e Britanisë në Paris kërkesën e tij “, për të forcuar bashkëpunimin evropian” për të luftuar terrorizmin, pas sulmit vdekjeprurës në Mançester dhe njoftoi se mërkurën se do të mblidhet përsëri Këshilli i Mbrojtjes .

“Përveç ngushëllimeve, sot pasdite ne shprehim këtë ndjenjë të solidaritetit dhe mbështetjen tonë të plotë. Ne gjithashtu shprehim gatishmërinë tonë për të forcuar bashkëpunimin evropian në luftën kundër terrorizmit, “tha presidenti francez, duke nënshkruar në librin e zisë.

Presidenti francez njoftoi se ditën e mërkurë do të mblidhet përsëri Këshilli i Mbrojtjes. Ajo u mblodh për herë të parë javën e kaluar, menjëherë pas mbledhjes së parë të kabinetit. Qëllimi është për të çuar përpara krijimin e një “task force” për t’u marrë me Shtetin Islamik, organizata islamike mori përgjegjësinë për sulmin në Mançester. Gjithashtu, siç tha presidenti Makron, do të fokusohet në koordinimin e shërbimeve të inteligjencës dhe në forcimin e burimeve të përdorura tashmë për të luftuar terrorizmin.

“Ne do të qëndrojmë të vendosur në anën e të gjithë partnerëve tanë evropianë për të luftuar kundër terrorizmit kudo në kontinentin tonë,” shtoi ai, duke vënë në dukje se “kanë bërë tashmë shumë gjëra” dhe ka përshëndetur “bashkëpunimi shembullor”. por theksoi se ai dëshiron të vazhdojë “për të forcuar këtë bashkëpunim në praktikë.”

«Οι τρομοκράτες εχθροί μας χτύπησαν και πάλι. Τη νεολαία μας, έναν χώρο γιορτής, μια πόλη με καρδιά, μια γενναία χώρα. Απέναντί τους στεκόμαστε ενωμένοι, πιο αλληλέγγυοι και αποφασιστικοί από ποτέ», έγραψε ο Μακρόν στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

“Terroristët janë armiqtë tanë dhe kanë goditur përsëri. Rininë tonë, një vend të kremtimit, një qytet me një zemër, një vend bujar. Qëndrim të kundërt të bashkuar në solidaritet dhe më të vendosur se kurrë “, shkroi e gjatë në librin e zisë.