BELERI NGA BURGU: PSE RAMA THEU HESHTJEN DHE FOLI 4 HERË BRENDA 12 DITEVE PËR ARRESTIMIN TIM

Kryesore Politika

Kryebashkiaku i zgjedhur, por i pa betuar, i Himarës, Fredi Beleri, ka komentuar nga burgu intervistën e kryeministrit Edi Rama për gazetën Kathimerini.

Përmes një postimi në facebook, Beleri, shkruan se 4 daljet e fundit të kryeministri Rama në lidhje me arrestimin e tij, janë tregues se ai filloi të kuptojë pasojat që mund të ketë nga pala greke në lidhje me proceset integruese të Shqipërisë në BE.

Beleri shkruan se shpeson që kryeministri Rama të ketë rënë pre e dezinformimit në lidhje me të dhe në të ardhmen e afërt të bëjë “mea-culpa” për arrestimin.

“Intervista e vetëkërkuar e kryeministrit Edi Rama për KATHIMERINI, dalja e katërt publike e tij për rastin tim në 12 ditët e fundit, kur ndërkohë ai mbajti një heshtje peshku për 90 ditë rresht që nga arrestimi im, më çon në tre përfundime kryesore:

Së pari, filloi të kuptojë, pasi Athina e detyroi të mungonte në foton e madhe të liderëve të Ballkanit Perëndimor, pasojat e veprimeve të tij në procesin e anëtarësimit por edhe pozicionin ndërkombëtar të Shqipërisë në përgjithësi. Asnjëherë nuk është vonë.

Së dyti, vendosi të tregojë pendesë për sulmin publik shpifës dhe abuziv ndaj meje para zgjedhjeve por duke e bërë këtë artificialisht dhe me kujdes për të shkëputur përndjekjen time nga sulmi i tij dhe për të treguar se është lider autocensurues. Shpresoj që në një të ardhme të afërt të gjejë staturën politike për të bërë mea culpa, por ta nënkuptojë dhe ta vërtetojë në praktikë.

Së treti, ai vazhdon të shtrembërojë realitetin dhe të gënjejë. Shpresoj që ai të ketë rënë viktimë e dezinformimit dhe ta kuptojë herët, përpara se pasojat për Shqipërinë, Bashkinë e Himarës dhe mua personalisht të bëhen të pakthyeshme.

Kërkova nga redaksia e KATHIMERINI që të dielën e ardhshme, më 3 shtator, të pranojë një shkrim timin me rastin e intervistës së Edi Ramës. Nesër të rëndësishmet zoti Rama”, shkruan Beleri.