Bloomberg : “Askush nuk e di se kush do t’i informojë botën se Greqia u shkatërrua”

Greqi

 

cipras-44Skenarët kryesore se çfarë mund të ndodhë në Greqi nga tani e tutje   po ekzaminon agjensia Bloomberg, se Greqia mund të shpëtoj ose të shkatërrohet ekonomikisht. Siç publikohet në  Bloomberg, do të ishte mirë që sa ekzamohet se çfarë mund të ndodhë në Greqi, të mos harroni tri gjëra themelore që ne të gjithë e dimë:

Greqia do të duhet të paguajë në FMN 1.7 miliard dollarë në fund të qershorit,

Në korrik-gusht dy muaj do t’i paguaj BQE 6.8 miliardë Euro. (rreth 7.6 miliard dollarë. dollarë)

Programi i mbështetjes skadon më 30 qershor, ndërsa kreditorët refuzojnë të paguajë këstin e fundit 7.2 miliard euro.

Sipas agjensisë Bloomberg, «hapat e ardhshëm për Greqinë fillojnë nga qëndrimi në euro dhe të arrin deri në shkatërrim. Megjithatë, gjithashtu, në letër dhe në rastin e marrjes së gjysmë-masa, të tilla si qarkullim të monedhës dyfishtë. ”

“Askush gjithashtu nuk e di se kush do të informojë botërorisht se Greqia u shkatërrua. Mund të jetë kryeministri grek Aleksis Tsipras, ose presidenti BQE  Z. Mario Draghi, ose Presidenti i BE-së, Z.  Donald Tusk apo presidenti i Komisionit Evropian, Z. Jean-Claude Juncker. Por ka disa kandidatë të tjerë, “thotë agjencia.