Bota nuk te detyrohet asgje, duhet ta fitosh vete jeten…

Opinion

Opinion nga Isidor Koti/

Gjithmonë degjojmë adoleshentët që ankohen “Çfare të bëjmë, ku të shkojmë?” – Dhe përgjigja ime është kjo: Shko në shtëpi, laj dritaret, mëso të gatuash, ndërto diçka, gjej një pune, vizito një të sëmurë, bëj detyrat e shkollës dhe pasi t’i kesh mbaruar lexo një libër.

Vendi yt nuk të detyrohet të të sigurojë ambiente çlodhese dhe as prindërit nuk e kanë për detyrë të të argëtojnë. “Gjithmone degjojme adoleshentet qe ankohen “Cfare te bejme, ku te shkojme?” – Dhe pergjigja ime eshte kjo: Shko ne shtepi, laj dritaret, meso te gatuash, nderto dicka, gjej nje pune, vizito nje te semure, bej detyrat e shkolles dhe pasi t’i kesh mbaruar lexo nje liber.

Vendi yt nuk të detyrohet të të sigurojë ambiente çlodhëse dhe as prindërit nuk e kanë për detyrë të të argetojnë. Bota nuk të detyrohet asgjë, duhet ta fitosh vetë jetën.

Ti i detyrohesh botës diçka.

Ti detyrohesh duke i dhëne kohën tënde, talentin tënd, kështu që askush nuk do të jetë në luftë, i sëmurë apo i vetmuar. Me fjalë të tjera rritu! Mjaft duke qarë e qurravitur. Dil jashtë ëndrrave të tua dhe zhvillo një karakter të fortë. Fillo të sillesh si person i përgjegjshëm. Ti je i rëndësishmë dhe i nevojshëm. Eshtë shumë vonë të sillesh vërdalle dhe të presesh dikë.

Një ditë është TANI dhe DIKUSH është TI”– Ky është mesazhi që John Tapene, drejtor i Northland College u ka dhënë studentëve të tij. Ti i detyrohesh botës diçka. Ti detyrohesh duke i dhënë kohën tënde, talentin tënd, kështu që askush nuk do të jetë në luftë, i sëmurë apo i vetmuar.

Me fjalë të tjera RRITU! Mjaft duke qarë e qurravitur. Dil jashte endrrave te tua dhe zhvillo nje karakter te forte. Fillo te sillesh si person i përgjegjshëm. Ti je i rëndësishëm dhe i nevojshëm. Eshtë shumë vonë të sillesh vërdallë dhe të presësh dikë. Një ditë është TANI dhe DIKUSH është TI” – Ky është mesazhi që John Tapene, drejtor i Northland College u ka dhënë studenteve të tij.

Marrë nga Facebook