Category: Emigracioni

Gjermania: Penalizim për azilkërkuesit që gënjejnë ose humbasin lejen e përkohshme

Për ministrin e Punëve të Brendshme të Gjermanisë, Horst Seehofer, nëse azilkërkuesit e refuzuar fshehin identitetin do të humbasin “duldung“-un, lejen e...

Angelina Jolie në kampet e refugjatëve: Gjendja juaj na turpëron të gjithëve

Angelina Jolie ka vizituar kampet në Bangladesh ku janë strehuar refugjatët muslimanë nga ku dënoi dështimin e botës për të parandaluar një krizë që...

Greqia për vitin 2018 ka dëbuar 6.564 shqiptarë

Për 2018 policia greke ka dëbuar 6.564 emigrantë shqiptarë, një numër me një ulje të ndjeshëm me 2017 ku ishin dëbuar 13.665 shqiptar që përbën edhe numrin...

Europa: Kërkohet një port për 49 emigrantët që prej 18 ditësh gjenden ne Mesdhe në anijet e MKO

“Për tetëmbëdhjetë ditë ne jemi pengje të qeverive evropiane në det. Situata është e tensionuar, por të paktën bota filloi të hajë “, tha një...

Spiegel: Policët grekë keqtrajtuan refugjatë, i plaçkitën dhe i dëbuan vetëm me të brendshmet e robave të trupit.

 “Në Evros ka një rritje në numër të deportimeve të refugjatëve të paligjshëm ,” raporton Spiegel. Në dritë nëpërmjet Spiegel Oniline dalin të...

Salvini heq mbrojtjen humanitare, i detyron refugjatët të bëhen përsëri të paligjshëm

Me miratimin e një “dekreti të sigurisë” të shtrëngimit të politikës së migrimit në Itali, mijëra migrantë kanë gjasa të humbasin lejet e tyre...

Statuti i emigrantit: Greqia ne 20 vjet nuk dha asnjë, Italia dha 720 për nëndorin e 2018

Leje pas leje, qarkore pas qarkore ka sunduar politikat e emigracionit ne Greqi, në një kohë që vendet fqinjë anëtare te BE-së kanë bërë hapa të rëndësishme...

Turqi: 4,000 të arrestuar për kalim kufiri brenda javës

Gjatë javës së kaluar, autoritetet turke kanë arrestuar 3,821 njerëz, të cilët janë kapur, ndërsa po përpiqeshin të kalonin kufirin e Turqisë me Bashkimin...

IOM: 4,476 emigrantë të vdekur në mbarë botën për vitin 2018

Projekti i Migrantëve të Zhdukur të IOM  raportoi se 2,217 njerëz vdiqën deri më tani këtë vit, në një përpjekje për të kaluar Mesdheun në një nga tre...

ILO : 164 milionë janë emigrantë sot në të gjithë botën

Një raport i ri nga Organizata Ndërkombëtare e Punës tregon se 164 milionë njerëz në mbarë botën janë punëtorë emigrantë, dhe se migrimi mund të ndihmojë...