Category: Sociale

Shqiptarët punojnë 200 orë në vit më shumë se europianët dhe paguhen më keq se të gjithë

Mesatarisht, punonjësit me orar të plotë në Bashkimin Evropian (BE) punuan 38 orë në javë në 2016, sipas të dhënave të janë publikuar sot nga institute...

Në Shqipëri, një në katër është pensionist

Numri i pensionistëve arriti në 635,700 persona vitin e kaluar sipas të dhënave zyrtare të Institutit të Sigurimeve Shoqërorë. Në skemë janë shtuar 14 mijë e...

Vendi më i mirë për të emigruar për “punësim dhe karier”

Është fakt se që nga fillimi i krizës deri më sot, shumë njerëz kanë vendosur të lëvizin në një vend tjetër për të ndjekur një karrierë më të mirë....

Dyfishohen shifrat, ja sa shqiptarë aplikuan këtë vit për lotarinë amerikane

Rreth 367 mijë shqiptarë, (apo rreth 13% e shqiptarëve) i varen shpresat e tyre te “ëndrra amerikane” duke aplikuar për Lotarinë Amerikane dhe duke u renditur...

Hoxholli bën thirrje për sensibilizim ndaj femijeve autike (Video)

Ish aktivistja e njohur e LIBRA, znj. Aida Hoxholli duke sjelle ne vëmendje te miqve te shumte te saj ne Facebook rastin e znj. Blerina Lajaj Shehu qe është nëna e...

Italia bën përparim në integrimin financiar të migrantëve

Raporti për përfshirjen financiare të emigrantëve në Itali tregon 75 për qind e emigrantëve tani kanë një llogari bankare dhe se është arritur progres në...

Treguesit e punësimit të Evropës deri ne 2020

Shkalla e punësimit të njerëzve të moshës 20 deri në 64 vjeç në BE arriti kulmin e ri në 72.2% në vitin 2017. Nëntë shtete anëtare kanë arritur tashmë...

Shqipëria në 10-vendet e para në Evropë për numrin e lartë në burgje…

Të dhënat, të marra nga Organizata Botërore e Burgjeve dhe Kombeve të Bashkuara, tregojnë numrin e të burgosurve në Europë ndaj numrit të përgjithshëm të...

Që nga fillimi i krizës ekonomike, 61 milion vende pune janë humbur në mbarë botën

Një studim i punësimit në mbare boten tregon se deri në 2019, mbi 212 milionë njerëz do të jenë të papunë. Numri i njerëzve të mbetur pa punë do të...

Evropa dhe Afrika, normat më të larta të papunësisë në botë. Të rriturit kërkojnë por nuk gjejnë…

Vetëm në vendet evropiane dhe afrikane norma e papunësisë tejkalon 17%, sipas shifrave të Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ILO). Por dëshmitë tregojnë se...