Category: Sociale

Sindikatave Greke: Më shumë se 195.000 vende pune do të humbasin në 2013.

Më shumë se 195.000 vende pune do të humbasin në vitin 2013, në një kohë që afro 55.000 biznese të vogla do të mbyllen, nga të cilat 20.000 për sektorin e...

Greqi: Kriza ka ulur deri 15.000 lindjet ne vend

    Kriza ekonomike ka frenuar lindjet në Greqi. Kjo sipas ekspertëve që theksojnë se ka rënë nga 10.000 në 15.000 lindje, ndërsa 10% kanë arritur...

Greqi: Numri i vdekjeve më i lartë se i lindjeve

Një problem i madh për Greqinë, duket të jetë e lidhur direkt të krizën financiare theksojnë treguesit demografike. Vlerësimet e mjekëve përkatës bëjnë...

“Nuk ka integrim social te emigrantëve pa legalizim dhe nënshtetësi”

Legalizimi i emigrantëve është “A-ja”, ndërsa nënshtetësia është çelësi i integrimit të emigrantëve. Pa nënshtetësi nuk mund të ketë integrim, nuk...

Ja si humbasin fëmijët tanë në vëndet fqinje!

Humbja e fëmijëve tanë vazhdon të përbëjë një legjëndë në emigracionin shqiptar në Greqi, një legjende që përmban një dhimbje, që vetëm emigrantët e...

Kush i mban këta gangsterë të tillë në ambasade?

Shpëtim Zinxhiria Përgjigjen mund ta japë vetë shteti shqiptar, që në në kuadër të detyrimeve ndaj shtetasve duhet të respektojë, të mbrojë, dhe promovojë...

Europa e të papunëve

Europa të lë përshtypjen se është ndarë në të fortit e veriut dhe të dobëtit të jugut. Krijimi i BE menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore kishte për...