Category: Sociale

Itali: Numri i te varferve u rrit në 9.5 milion njerez

  Rekord negativ në aspektin e rritjes se varfërisë në Itali, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave të ISTAT vendit. Sipas këtyre të...

Përhapja e dhunës në familje

Me gjithë përhapjen e dhunës në familje, vetëm një pjesë e vogël e saj denoncohet. Statistikat tregojnë se gjysma e denoncimeve që bëhen në Gjykatë,...

Ngritja e Ministrise se Emigracionit, nje domosdoshmeri dhe vleresim qe u behet emigranteve

  Shpetim Zinxhiria   /   Ne momentet e sotme shteti shqiptar nuk di sa ka dhe ku i ka emigrantet e tij, nuk di saktesisht se a u mbrohen te drejtat me...

Greqi: 47% e popullsisë aktive të vendit është e papunë

  Detajet e studimit  ICAP jane me te vertete tragjike : 47% e popullsisë productive per pune është e papunë ( studimi i publikuar me  10 Ιουλίου...

Eurostat: Papunësia 12.2% në maj të eurozonës

  Ne një nivel record ka arritur numri i papunësisë në eurozonë në maj te ketij viti. Megjithate, cmimet e konsumit në qershor u rriten për të dytin muaj...

Varfëria e fëmijëve në agjendën e BE

Prioriteti i Evropës eshte te mbrojnë fëmijët zyrtarisht nga kriza ekonomike Një hap i parë në krijimin e një strategjie të integruar evropiane për luftimin e...

Tubimi protestues në datë 3 maj, në orën 12.00 para Parlamentit

Situata në lidhje me praktikat informale të punësimit në median shqiptare është në gjendjen më të keqe në këta 10 vjet, ku vetëm në 3 muajt e fundit janë...

BE:”Plagë” mbetet trafikimi i qenieve njerëzore

Të dhënat alarmante të trafikimit në Evropë janë dhënë sot nga një raport i Komisionit Evropian, ndërkohë që kërkon një zbatim të plotë dhe të shpejtë...

UNICEF: 6 mijë “fëmijë rrugësh” në Greqi.

Vajzat shesin karto peceta dhe lule, djemtë të cilët pastrojnë  xhamat e makinave në semaforë, fëmijë që lypin në rrugët e Greqisë, kjo është pamja e...

Vrasja e gruas vë në pah dhunën

Shtetasit duan më shumë veprim për të mbrojtur viktimat e dhunës në familje në Kosovë. Nga Muhamet Brajshori për Southeast European Times në Prishtinë Diana...