Coronavirus: 71 të vdekur në Britani.

209

Në një konferencë të fundit për shtyp, Kryeministri Boris Johnson tha se virusi duhet të testohet para se të arrijë një pikë që nuk do të jetë e menaxhueshme nga sistemi shëndetësor kombëtar NHS.

14 të tjerë të vdekur nga koronavirusi në Angli u njoftuan nga Departamenti i Shëndetësisë, ndërsa më herët ishte raportuar nga autoritetet lokale në Skoci dhe Uells, ndërsa numri i përgjithshëm i viktimave në Mbretërinë e Bashkuar tani është 71.

Viktimat më të reja ishin midis moshës 45 dhe 93 vjeç dhe kishin probleme themelore shëndetësore.

Në një konferencë të fundit për shtyp, Kryeministri Boris Johnson tha se virusi duhet të testohet para se të arrijë një pikë që nuk do të mund të menaxhohej nga sistemi kombëtar i shëndetit NHS.

Për këtë arsye, vuri në dukje ai, qeveria mund të ketë nevojë të ndërmarrë veprime më të shpejta në ditët në vijim.Ai shtoi se qeveria duhet të sillet si çdo qeveri tjetër “e kohës së luftës” dhe të bëjë gjithçka që duhet për të mbështetur ekonominë.

.