Tre ton heroinë me vlerë 2.7 miliardë dollarë nga Afganistani u sekuestruan në një port të Indisë

74

Rreth tre tonë heroinë, me ardhur nga Afganistani dhe me vlerë 2.7 miliardë dollarë, u kapën në një port në Indinë perëndimore, sipas një burimi zyrtar.

Ngarkesa ishte fshehur në dy kontejnerë që dyshohet se përmbanin talk. Heroina u gjet nga Shërbimi Special Antitrafik, Armët dhe Trafikimi i Drogës (DRI) në portin e Muntra, Gujarat.

autoritet kanë arrestuar dy indianë

Kontejnerët – njëri që përmbante rreth dy tonë heroinë dhe tjetri një ton – arritën në Indi nga Afganistani përmes një porti nga Irani.

Sipas DRI, afganët janë gjithashtu të përfshirë në këtë rast, por askush nuk është arrestuar.

Afganistani është prodhuesi më i madh i heroinës në botë, duke mbuluar 80-90% të “tregut” në të gjithë botën. Prodhimi i heroinës është rritur ndjeshëm vitet e fundit dhe konsiderohet si një burim financimi për talebanët, islamistët ekstremistë që u kthyen në pushtet në gusht.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: