COVID-19 në Greqi : 19,731 raste të reja sot, 119 vdekje, 576 të intubuar

Greqi Shendeti

Rastet e reja u njoftuan sot, e hënë, 31 janar, nga EODY. Sipas informacioneve, gjatë 24 orëve të fundit në Greqi janë regjistruar 119 vdekje të reja ndërsa në spitale janë shtruar 576 pacientë të intubuar ndërsa janë regjistruar gjithsej 19.731 raste të reja me koronavirus.

Rastet e reja të konfirmuara laboratorike të sëmundjes të regjistruara në 24 orët e fundit janë 19.731, nga të cilat 58 janë evidentuar pas kontrolleve në portat e vendit. Numri i përgjithshëm i rasteve arrin në 1,940,723 (ndryshim ditor + 1,0%), nga të cilët 49,8% janë meshkuj.
Vdekjet e reja të pacientëve me COVID-19 janë 119, ndërsa që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 23.500 vdekje. 95.0% kishin sëmundje themelore dhe/ose moshë 70 vjeç e lart.
Numri i pacientëve të trajtuar me intubacion është 576 (60,8% meshkuj). Mosha mesatare e tyre është 66 vjeç.
83.9% kanë sëmundje themelore dhe/ose mosha 70 vjeç e lart.

Nga pacientët e intubuar, 452 (78,47%) janë të pavaksinuar ose pjesërisht të vaksinuar dhe 124 (21,53%) janë plotësisht të vaksinuar. Që nga fillimi i pandemisë, 4035 pacientë janë larguar nga ICU.