COVID-19/Greqi : Solidaritet, Kina 18 ton pajisje mjekësore

401

Solidariteti nuk ka fund, nuk njeh kufi dhe larglsi. Sot në mengjes ka mbritur në Aeroportin Ndërkombëtar të Athinës, Eleftherios Venizelos. aeroplani kinez Air China ka mbritur me 18 ton pajisje mjekësor përfshi edhe 550,000 maska për të forcuar arsenalin e spitaleve Greke në luftën me coronavirusin.

Në aeroport ishte Ministri i Shëndetësisë Vasilis Kikilias, i cili në deklaratat e tij falënderoi qeverinë kineze për dërgimin e pajisjeve të nevojshme sanitare.

Dërgesat e furnizimeve mjekësore të dhëna nga qeveria kineze në Greqi, me kërkesë urgjente të qeverisë Greke, arritën në Athinë të Shtunën në mëngjes, me një fluturim të Air China CA 863. maska, pajisje mbrojtëse, syze, doreza dhe mbulesa këpucësh.

Ambasadori kinez në Greqi, Zhang Qiyue, ia dorëzoi furnizimet mjekësore nga Qeveria Kineze Ministrit të Shëndetësisë Vasilis Kikilia në Aeroportin Ndërkombëtar të Athinës, Eleftherios Venizelos. Ministri i Shtetit George Gerapetrit dhe Zëvendës Ministri i Jashtëm për Europeanështjet Evropiane Miltiadis Varvitsiotis ishin të pranishëm në pritje.

Ambasadori Zhang iu referua fjalëve të Aristotelit: “Çfarë është shoku? Mik do të thotë shpirti i vetëm që jeton në dy trupa, “duke thënë se” kohërat e vështira zbulojnë miq të vërtetë “dhe se” Kina dhe Greqia po punojnë ngushtë së bashku në luftën kundër Covid-19, e cila konfirmon edhe një herë shkëlqyeshëm marrëdhëniet dhe miqësia midis dy popujve “.