COVID-19 / Zvicër: 10,714 raste dhe 161 të vdekur

128

Numri i infeksioneve të konfirmuara coronavirus në Zvicër ka arritur në 10,000 dhe njësitë mjekësore të ushtrisë po ndihmojnë spitalet të përballen me shpërthimin.

Deri më tani kishte regjistruar 10,714 raste dhe 161 vdekje nga coronavirusi, sipas Zyrës Federale për Shëndetin Publik, nërsa dje pati 103 vdekje dhe 9.765 raste

Qeveria zvicerane u bëri thirrje qytetarëve të qëndrojnë në shtëpitë e tyre, vendosën kontrolle të rrepta kufitare . Ushtria Zvicerane, e cila nuk ishte mobilizuar asnjëherë pas Luftës së Dytë Botërore – por asokohe ishte vetëm në gatishmëri për mbrojtje – po i ndihmon punonjësit e shëndetit në ballë të “luftës” kundër coronavirusit.